Passatge Llaurador, 1-1º 03590 Altea
+34 96 584 15 00

La Fundació Caixaltea entrega el galardón a ‘La bèstia en què cavalquem’, ganadora de los ‘Premis Altea de Literatura i Investigació 2020’

Este jueves 12 de noviembre ha tenido lugar en el auditorio del Centro Social de Altea, el acto de presentación de las obras ganadoras y la entrega de trofeos de la IV edición de los ‘Premis Altea de Literatura i Investigació 2020’. A pesar de la pandemia y de las circunstancias sanitarias, esta edición ha contado con un récord de participación con un total de 120 originales presentados.

La Fundació Caixaltea, que ha colaborado en el proyecto desde que se fundó en el 2016, ha patrocinado el ‘Premi Carmelina Sánchez-Cutillas de Novel·la i Prosa Creativa’, que este año ha recaído en el escritor e historiador Ferrán García-Oliver con la obra ‘La bèstia en què cavalquem’, editada por Aila Edicions.

El presidente de la Fundació Caixaltea, Jose Miguel Cortés, ha señalado la calidad de las obras y el prestigio de estos premios: “el què jo destacaria d’esta nit, què n’és comú a tots tres, és el fet d’estar en la quarta edició, amb una salut envejable com ho demostra la quantitat i qualitat de les obres presentades a concurs. Evidentment, els ‘Premis Altea’, comencen a tindre solera”.

El presidente de la Fundació hizo entrega del trofeo acreditativo a Ferrán García Oliver recordando los orígenes del mismo: “Però hui és dia de festa i, a banda del que diga el públic, el que correspon, una vegada lliurat el premi, és fer-li entrega del corresponent trofeu què acompanya al premi i què com tots sabeu és ‘La Mà del Sol’, què Pepe Azorín va dissenyar específicament per a este acte”.

Jose Miguel Cortés añadía que “Caixaltea segueix recolzant uns premis què fan que, poc a poc, la nostra llengua passe del nostre cap a les nostres mans, en forma de llibres,  què tornarem a degustar a la Gala de tots els anys quan les circumstàncies ho permeten, i donant-li caràcter de normalitat tant a l’ús de la llengua, com a la aposta decidida d’Altea pel món de la cultura, a través de les administracions de qualsevol color què han regit el nostre poble, des-de fa molts anys”.

Por su parte, el ‘Premi Altea de Literatura Infantil i Juvenil’ ha sido para la obra ‘No podria ser més feliç’, del tarraconense Josep Escarré i Reig, a quién se le ha hecho entrega del Trofeo Aila, desarrollado por el Área de Escultura de la Facultad de Bellas Artes de Altea.

Finalmente ‘De la mar a la terra’, obra del biólogo alcoyano Tono Belda Antolí ha recibido el ‘Premi d’Assaig i Investigació Francesc Martínez i Martínez’, editado por el Instituto Alicantino de Cultura Juan Gil-Albert. Belda ha recogido el Trofeo Penell, acreditativo de este Premio diseñado por Serafí Cortés.

Todos los asistentes al acto han sido obsequiados con ejemplares gratuitos no venales de los libros de narrativa que se presentan: ‘No podria ser més feliç’, de Josep Escarré; y ‘La bèstia en què cavalquem’, de Ferran Garcia-Oliver.

15 de noviembre de 2020